Op pad in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is met ruim 1,3 miljoen bezoekers één van de meest populaire attracties in Nederland. Ze werd in de jaren 1937-1941 gebouwd volgens een ontwerp van Sybold van Ravensteyn. In de gebouwen komen in de decoraties de herkomst van de dieren terug. Voor de gebogen lijnen zijn een terugkomend thema. In de loop der jaren zijn veel gebouwen verbouwd of vervangen. Daarmee is er veel in de leefomstandigheden van de dieren verbeterd, maar het totaalconcept van de diergaarde is wel verlorengegaan. Met name in de laatste tien jaar is de Diergaarde veranderd van een klassieke dierentuin met veel hokjes in een modern park met grote weiden en rotsen, die de natuurlijke habitat van de dieren beter benaderen. Daarnaast is de diergaarde internationaal erkend als botanische tuin en arboretum (bomentuin).
Aziatisch MoerasIn 2000 werd het het Oceanium toegevoegd. Een onderwatercomplex dat aan de andere kant van de spoorlijn is gebouwd.  Eén van de grootste trekkers is de glazen haaientunnel van 22 meter lang. Verschillende soorten haaien zwemmen om je heen. Verder veel vissoorten die in de Noordzee leven.
Naast het Oceanium is  de Maleise Bosrand, een afwisselend Aziatisch gebied met veel bijzondere dieren als gibbons en babiroessa's ook interessant net als de wiebelende hangbrug langs de waterval in de vrije-vlucht volière van het Aziatisch moeras waar vele watervogels en moerasdieren leven. In het dikhuidenverblijf "Taman Indah" (Maleis voor prachtige tuin) lopen tussen het tropisch groen de neushoorns, tapirs en olifanten.
Verder is er het groene gorilla-eiland met klimbomen en rAziatische Olifantenotsen. Vanuit Afrikaanse kijkplekken krijgt men een goed uitzicht op de groep gorilla's. Omdat Blijdorp actief deel neemt aan internationale fokprogramma's voor bedreigde diersoorten worden er regelmatig olifanten, kleine panda's, gorilla's en okapi's geboren.

Adres:
Blijdorplaan 8
website: www.diergaardeblijdorp.nl 

Openbaar vervoer: buslijn 40 en 44  vanaf station Rotterdam Centraal 
Auto: op rondweg Noord (A20) afslag 13 "Blijdorp" nemen. Bewaakt parkeren op het grote parkeerterrein.

Dagelijks geopend in zomertijd van 9.00-18.00 uur en in wintertijd van 9.00-17.00 uur. Vanaf 19 mei 2021 is de Diergaarde geopend voor abonnementshouders met reservering. Over enige tijd ook voor andere bezoekers met dagkaarten.