Op pad in Rotterdam
Evenementen & Festivals

laatst bijgewerkt:3-4-2020

Vanwege de COVID-19 pandemie is ook in Rotterdam het openbare leven in de pauze-stand gegaan. Diverse evenementen zijn afgelast of verschoven naar een later tijdstip in het jaar. Check vooral ook de websites van de organisatoren voor de laatste stand van zaken.

Klik hier voor een overzicht met links naar websites van jaarlijks terugkerende evenementen en festivals
.

De agenda van de VVV Rotterdam geeft een overzicht van evenementen in Rotterdam deze week en maand en de rest van het  jaar.

 
Voor een compleet overzicht van wat er speelt op Rotterdamse podia en in musea kijk je op de site van de  Uitagenda Rotterdam
   
   


Van 22 januari t/m 2 februari 2020 wordt het 48ste Internationale Filmfestival Rotterdam gehouden


Op zondag 25 oktoberl 2020 vindt de 39e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. De marathon zou op 5 april plaatsvinden maar vanwege Covid-19 is het evenement uitgesteld. In de internationale NN Marathon Rotterdam doet ook dit jaar weer een deel van de nationale en internationale top mee, met in totaal meer dan 11.000 deelnemers, van velerlei nationaliteiten. Het parcoursrecord werd in l 2009 verbroken door Duncan Kibeth  (2.04.27). 
  Parcours


Het driedaagse meerkunstenfestival Motel Mozaique vindt plaats op 16 tot 18 april 2020 met een formule van muziek, beeldende kunst, theater en tours. Afgelast


Op 5 mei wordt het Bevrijdingsfestival van Zuid-Holland weer in Rotterdam gehouden. Ook dit jaar is er weer een spetterend popprogramma. Dit keer bij de Euromast met o.a. een van de drie groepen die dit jaar ambassadeur van de vrijheid zijn.
Afgelast


Van 21 tot 30 mei is Rotterdam bevangen door operakoorts. In de stad zijn dan diverse uitvoeringen van spraakmakende en internationale operaproducties te zien. Niet alleen in de theaters, maar ook minder voor de hand liggende plekken is er van opera te genieten.
Afgelast


 juni 2020, tijdens het 51ste Poetry International Festival, zindert de Rotterdamse Schouwburg van meer of minder exotische klanken, woorden, stemmen en beelden. status onbekend

   
De Parade is een kermis van toneel, cabaret, zang en andere kleine en grote podiumkunsten. 11dagen lang wordt het museumpark in beslag genomen door een gezellige, artistieke en verfrissend festival. 26 juni t/m 5 juli  2020
De Parade vind dit jaar niet in Rotterdam plaats vanwege bouwactiviteiten bij het festivalterrein.

   
 25 juli trekt weer de kleurrijke optocht van het Rotterdamse Zomercarnaval door de stad. De avond ervoor vind de traditionele 'battle of the drums plaats'. Dit alles maakt deel uit van Rotterdam Unlimited dat van 19 t/m 25 juli 2020 plaatsvindt.
status onbekend


Ook deze zomer staan weer de diverse festivals op het programma. Hier vind je een overzicht van de meeste Zomerfestivals, zoals de Parade, het Zomercarnaval ,  de  Dag van de romantische muziek,  de en de  wereldhavendagen.
   
Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag  12 juli 2020 zal Ahoy' Rotterdam haar deuren openen voor de 37ste editie van het North Sea Jazz Festival, het grootste indoor jazzfestival ter wereld en een van de hoogtepunten van het Europese culturele seizoen
   
De Rotterdamse pleinbioscoop gaat ook dit jaar weer door! Drie weken in augustus  2020 wordt elke avond  een filmvoorstelling gegeven in het Museumpark. 
   
De wereldhavendagen vinden plaats op 4, 5 en 6 september 2020. Vele schepen zullen weer in de stad afgemeerd liggen en zijn toegankelijk. Er zijn excursies, een jongerenprogramma, presentaties en spectaculaire demonstraties op het water. 's avonds zijn er optredens door bekende bands.


In November houden de Deense, Noorse, Zweedse en Finse zeemanskerken in Rotterdam hun jaarlijkse kerstmarkten. Op deze markten is een keur aan Scandinavische etenswaren, drank, kunst, design, kleding en natuurlijk kerstartikelen te koop.


De Nationale Nieuwjaarsnacht zorgt voor het 8ste jaar op rij voor kippenvel als we 2020 inruilen voor 2021. Tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht wordt aan de Rotterdamse Maas het oude jaar in stijl afgesloten en verwelkomen we het verse jaar met hét nationale vuurwerk van Nederland.
   
TOP