Op pad in Rotterdam
Evenementen & Festivals

laatst bijgewerkt: 26-9-2022

Klik hier voor een overzicht met links naar websites van jaarlijks terugkerende evenementen en festivals
.

De agenda van de VVV Rotterdam geeft een overzicht van evenementen in Rotterdam deze week en maand en de rest van het  jaar.

 
Voor een compleet overzicht van wat er speelt op Rotterdamse podia en in musea kijk je op de site van de  Uitagenda Rotterdam
   
   


Van 2 t/m 6 juni 2021 wordt het 49ste Internationale Filmfestival Rotterdam gehouden. We vieren 50 jaar IFFR!


Op zondag 15 en 16 april 2023 vindt de 42e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats.  Vanwege Covid-19 is het evenement uitgesteld. In de internationale NN Marathon Rotterdam doet ook dit jaar weer een deel van de nationale en internationale top mee, met in totaal meer dan 11.000 deelnemers, van velerlei nationaliteiten. Het parcoursrecord werd in l 2009 verbroken door Duncan Kibeth  (2.04.27). 
  Parcours


Het driedaagse meerkunstenfestival Motel Mozaique vindt (online) plaats op 12 tot 14 april 2023 met een formule van muziek, beeldende kunst, theater en tours.


Op 5 mei wordt elk jaar het Bevrijdingsfestival van Zuid-Holland weer in Rotterdam gehouden. Ook dit jaar is er weer een spetterend popprogramma. Dit keer bij de Euromast met o.a. een van de drie groepen die dit jaar ambassadeur van de vrijheid zijn.
Uitgesteld tot 2022


Van 7 tot 27 mei 2023 is Rotterdam bevangen door het festival  O. O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater op diverse locaties in Rotterdam. Het doel: de kunstvorm opera openbreken en zo betekenis geven in de levens van een groot en divers publiek.


 juni 2023, tijdens het 53ste Poetry International Festival, zindert de Wilhelminapier en Katendrecht van meer of minder exotische klanken, woorden, stemmen en beelden.

   


   
 In juli trekt jaarlijks de kleurrijke optocht van het Rotterdamse Zomercarnaval door de stad. De avond ervoor vind de traditionele 'battle of the drums plaats'. Dit alles maakt deel uit van Rotterdam Unlimited


Ook deze zomer staan weer de diverse festivals op het programma. Hier vind je een overzicht van de meeste Zomerfestivals, zoals de het Zomercarnaval ,  de  Dag van de romantische muziek,  de en de  wereldhavendagen.
   
Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag  9 juli 2023 zal Ahoy' Rotterdam haar deuren openen voor de 37ste editie van het North Sea Jazz Festival, het grootste indoor jazzfestival ter wereld en een van de hoogtepunten van het Europese culturele seizoen
   
De Rotterdamse pleinbioscoop gaat dit jaar weer door! Vijf dagen weken in september en oktober  2022 wordt elke avond  een filmvoorstelling gegeven in het Neptunus stadion. 
   
De wereldhavendagen vinden plaats op 2, 3 en 4 september 2022. Vele schepen zullen weer in de stad afgemeerd liggen en zijn toegankelijk. Er zijn excursies, een jongerenprogramma, presentaties en spectaculaire demonstraties op het water. 's avonds zijn er optredens door bekende bands.


In November houden de Deense, Noorse, Zweedse en Finse zeemanskerken in Rotterdam hun jaarlijkse kerstmarkten. Op deze markten is een keur aan Scandinavische etenswaren, drank, kunst, design, kleding en natuurlijk kerstartikelen te koop.


De Nationale Nieuwjaarsnacht zorgt voor het 11e jaar  voor kippenvel als we 2022 inruilen voor 2023. Tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht wordt aan de Rotterdamse Maas het oude jaar in stijl afgesloten en verwelkomen we het verse jaar met hét nationale vuurwerk van Nederland.
   
TOP