Museum Rotterdam

Museum Rotterdam is de museuminstelling die als opdracht heeft het Verhaal van Rotterdam te vertellen aan Rotterdammers en ge´nteresseerde bezoekers. Tot en met 2012 was over twee panden verdeeld. Het Schielandhuis (1665), het voormalige kantoor en logement van het Hoogheemraadschap van Schieland en het pakkhuis de Dubbelde Palmboom (1825) in Delfshaven. Vanwege bezuinigingen op de cultuursubsidies van de gemeente heeft het Museum Rotterdam beide vestigingen moeten sluiten.

In afwachting van een nieuw onderkomen in het Rotterdam Forum aan de Coolsingel organiseert het Museum Rotterdam tijdelijke tentoonstellingen op diverse locaties in de stad. Daarnaast is het Oorlogs en Verzetmuseum te bezoeken aan de Coolhaven.

Vanaf 2016 hoopt het Museum Rotterdam zijn intrek te kunnen nemen in het Rotterdam Forum, een ontwerp van de wereldvermaarde Rotterdammer Rem Koolhaas. De bouw van dit complex, tussen ABNAMRO en de Lijnbaan moet eind 2013 beginnen.

Website: www.historischmuseumrotterdam.nl 

Binnenkort:

12 oktober 2013 - 16 maart 2014

 Echte Rotterdammers is de eerste grote tentoonstelling van Museum Rotterdam nadat het begin 2013 de den van het Schielandshuis sloot. In LP2, middenin het havengebied op Zuid waar Rotterdam groot is geworden, belicht het museum de Rotterdamse identiteit. De komende jaren organiseert het museum jaarlijks een grote expositie op Rotterdamse locaties.

LP2 in Las Palmas
Wilhelminakade 326
3072 AR Rotterdam