Op pad in Rotterdam


Openbaar Vervoer

Het Openbaar Vervoer in en om Rotterdam wordt verzorgd door het stadsvervoerbedrijf RET (metro, tram, bus), de streekvervoerbedrijven Qbuzz en ConneXXion (bus) en NS Reizigers (trein).
Een heel Rotterdamse vorm van vervoer is de watertaxi. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in, rond en naar Rotterdam kun je terecht op de hieronder vermelde websites van deze bedrijven f op de site van OV Reisinformatie voor persoonlijke reisadviezen
Foto: Watertaxi
Foto RET

Foto: RET

Foto: RETHet Rotterdamse Openbaar Vervoerbedrijf. Metro, Tram en Bus. De RET-site bevat nieuws, lijnen, tarieven en dienstregelingen en heel mooie en handige overzichten van het Rotterdamse metro-, bus- en tramnet. In Rotterdam kan alleen met de OV-chipkaart worden gereisd. Eenmalige dagkaarten en anonieme chipkaarten zijn direct verkrijgbaar bij de verkooppunten van RET en NS, zoals bij Rotterdam Centraal 


Nederlandse Spoorwegen. In Rotterdam stopt NS op 7 stations. Daarom is de trein, behalve om in Rotterdam te komen, ook voor reizen binnen de stad een goede mogelijkheid. Op deze site is ook de NS Reisplanner voor (trein)reisadviezen beschikbaar.


Watertaxi Rotterdam verzorgt watertaxidiensten in de regio Rotterdam. Met razendsnelle Maastaxi's in het hele gebied en met de klassieke Watertaxi's HNY tussen Hotel New York en de Leuvehaven en de Veerhaven.


Hier kun je persoonlijk reisadvies  inwinnen. Reisadviezen worden gegeven van deur-tot-deur.